undergraduate thesis
KEMIJSKI PROFIL ISPARLJIVIH SPOJEVA „TULUM“ SIRA

Martina Zore (2014)
The University of Applied Sciences "Marko Marulic" in Knin
Food Technology
Metadata
TitleKEMIJSKI PROFIL ISPARLJIVIH SPOJEVA „TULUM“ SIRA
AuthorMartina Zore
Mentor(s)Zvonimir Marijanović (thesis advisor)
Abstract
Cilj ovog završnog rada je odrediti aromatski profil „Tulum“ sira iz Republike Turske s područja Provincije Samsun. Za izolaciju isparljivih sastojaka „Tulum“ sira korištena je tehnika mikroekstrakcija vršnih para na krutoj fazi (HS-SPME), dok je za identifikaciju istih primijenjen sustav plinske kromatografije udružen sa spektrometrijom masa. Dobivene rezultate usporediti sa literaturnim podacima.
GranterThe University of Applied Sciences "Marko Marulic" in Knin
Lower level organizational unitsFood Technology
PlaceKnin
StateCroatia
Scientific field, discipline, subdisciplineBIOTECHNICAL SCIENCES
Food Technology
Food Chemistry
Study programme typeprofessional
Study levelundergraduate
Study programmeFood technology
Academic title abbreviationbacc.ing.tech.aliment.
Genreundergraduate thesis
Language Croatian
Defense date2014-12-10
Parallel keywords (Croatian)Aromatski profil sir Turski sir
Resource typetext
Access conditionAccess restricted to students and staff of home institution
Terms of usehttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:121:614453
CommitterVedran Uroš