undergraduate thesis
Tehnologija proizvodnje kozjeg jogurta na seoskom gospodarstvu

Vesna Jelenčić (2015)
The University of Applied Sciences "Marko Marulic" in Knin
Food Technology
Metadata
TitleTehnologija proizvodnje kozjeg jogurta na seoskom gospodarstvu
AuthorVesna Jelenčić
Mentor(s)Marija Vrdoljak (thesis advisor)
Abstract
U radu su opisani parametri proizvodnje domaćeg kozjeg jogurta, prema recepturi obitelji Kaić iz okolice Knina, koja na ovaj način već duže vrijeme proizvodi kozji jogurt. Korištena je jogurtna BIOPROX TY971 kultura (mješavina bakterija Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus i Streptococcus thermophilus). Fizikalno-kemijske analize mlijeka pokazale su zadovoljavajuću kakvoću. Senzorsko ocjenjivanje kozjeg jogurta je pokazalo dobru kakvoću sa specifičnim mirisom kozjeg mlijeka. Jogurt je ocijenjen vrlo dobrim ocjenama, te se može svrstati u proizvod dobre kakvoće.
GranterThe University of Applied Sciences "Marko Marulic" in Knin
Lower level organizational unitsFood Technology
PlaceKnin
StateCroatia
Scientific field, discipline, subdisciplineBIOTECHNICAL SCIENCES
Food Technology
Engineering
Study programme typeprofessional
Study levelundergraduate
Study programmeFood technology
Academic title abbreviationbacc.ing.tech.aliment.
Genreundergraduate thesis
Language Croatian
Defense date2015-03-16
Parallel keywords (Croatian)Proizvodnja kozjeg jogurta
Resource typetext
Access conditionAccess restricted to students and staff of home institution
Terms of usehttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:121:303657
CommitterVedran Uroš