završni rad
KEMIJSKI PROFIL ISPARLJIVIH SPOJEVA RAKIJE OD DUNJE (Cydonia oblonga )

Ivana Kulušić (2015)
Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu
Prehrambena tehnologija
Podaci o radu
NaslovKEMIJSKI PROFIL ISPARLJIVIH SPOJEVA RAKIJE OD DUNJE (Cydonia oblonga )
AutorIvana Kulušić
Voditelj/MentorZvonimir Marijanović (mentor)
Sažetak rada
Cilj ovog završnog rada je odrediti aromatski profil rakije od dunje iz Republike Hrvatske koji puni i proizvodi obiteljsko gospodarstvo Marjanović. Za izolaciju isparljivih sastojaka rakija od dunje korištena je tehnika mikroekstrakcija vršnih para na krutoj fazi (HS-SPME) i ekstrakcije tekuće-tekuće, dok je za identifikaciju istih primijenjen sustav plinske kromatografije udružen sa spektrometrijom masa. Dobivene rezultate usporediti sa literaturnim podacima.
Ključne riječiDunja rakija aromatski profil
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjVeleučilište "Marko Marulić" u Kninu
Ustrojstvena jedinica niže razinePrehrambena tehnologija
MjestoKnin
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Prehrambena tehnologija
Kemija hrane
Vrsta studijastručni
Stupanjstručni
Naziv studijskog programaPrehrambena tehnologija
Akademski / stručni nazivstručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije
Kratica akademskog / stručnog nazivabacc.ing.tech.aliment.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2015-05-05
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:121:045960
PohranioVedran Uroš