završni rad
UPOTREBA HORMONA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI

Milan Treskavica (2015)
Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu
Prehrambena tehnologija
Podaci o radu
NaslovUPOTREBA HORMONA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
AutorMilan Treskavica
Voditelj/MentorAndrijana Kegalj (mentor)
Sažetak rada
Još od 50-ih godina prošlog stoljeća počele su se koristiti tvari sa anaboličkim učinkom u svrhu bržeg tovljenja životinja i njihovog ulaska u proces prerade i brže financijske dobiti. Nakon što je otkriveno njihovo štetetno djelovanje na životinje u vecini zemalja takve tvari su zabranjene. U ovom radu govorit će se pobliže o tim tvarima i njihovom djelovanju. Također ću nastojati sažeti postupke detekcije kojima se otkriva prisutnost anaboličkih tvari te razraditi ekonomsku stranu ove priče.
Ključne riječiHormoni Hormoni u hrani
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjVeleučilište "Marko Marulić" u Kninu
Ustrojstvena jedinica niže razinePrehrambena tehnologija
MjestoKnin
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Prehrambena tehnologija
Mikrobiologija hrane
Vrsta studijastručni
Stupanjstručni
Naziv studijskog programaPrehrambena tehnologija
Akademski / stručni nazivstručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije
Kratica akademskog / stručnog nazivabacc.ing.tech.aliment.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2015-07-03
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:121:462614
PohranioVedran Uroš