završni rad
Tehnologija proizvodnje kozjeg jogurta na seoskom gospodarstvu

Vesna Jelenčić (2015)
Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu
Prehrambena tehnologija
Podaci o radu
NaslovTehnologija proizvodnje kozjeg jogurta na seoskom gospodarstvu
AutorVesna Jelenčić
Voditelj/MentorMarija Vrdoljak (mentor)
Sažetak rada
U radu su opisani parametri proizvodnje domaćeg kozjeg jogurta, prema recepturi obitelji Kaić iz okolice Knina, koja na ovaj način već duže vrijeme proizvodi kozji jogurt. Korištena je jogurtna BIOPROX TY971 kultura (mješavina bakterija Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus i Streptococcus thermophilus). Fizikalno-kemijske analize mlijeka pokazale su zadovoljavajuću kakvoću. Senzorsko ocjenjivanje kozjeg jogurta je pokazalo dobru kakvoću sa specifičnim mirisom kozjeg mlijeka. Jogurt je ocijenjen vrlo dobrim ocjenama, te se može svrstati u proizvod dobre kakvoće.
Ključne riječiProizvodnja kozjeg jogurta
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjVeleučilište "Marko Marulić" u Kninu
Ustrojstvena jedinica niže razinePrehrambena tehnologija
MjestoKnin
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Prehrambena tehnologija
Inženjerstvo
Vrsta studijastručni
Stupanjstručni
Naziv studijskog programaPrehrambena tehnologija
Akademski / stručni nazivstručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije
Kratica akademskog / stručnog nazivabacc.ing.tech.aliment.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2015-03-16
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:121:303657
PohranioVedran Uroš